poezja polska - serwis internetowy

STRONA GŁÓWNA ˇ REGULAMIN ˇ WIERSZE UŻYTKOWNIKÓW ˇ IMAK - MAGAZYN VIDEO ˇ AKTUALNOŚCI ˇ FORUMNiedziela, 28.04.2024
Nawigacja
STRONA GŁÓWNA

REGULAMIN
POLITYKA PRYWATNOŚCI

PARNAS - POECI - WIERSZE

WIERSZE UŻYTKOWNIKÓW

KORGO TV

YOUTUBE

WIERSZE /VIDEO/

PIOSENKA POETYCKA /VIDEO/

IMAK - MAGAZYN VIDEO

WOKÓŁ POEZJI /teksty/

WOKÓŁ POEZJI /VIDEO/

RECENZJE UŻYTKOWNIKÓW

KONKURSY 2008/10 (archiwum)

KONKURSY KWARTAŁU 2010 - 2012

-- KONKURS NA WIERSZ -- (IV kwartał 2012)

SUKCESY

GALERIA FOTO

AKTUALNOŚCI

FORUM

CZAT


LINKI

KONTAKT

Szukaj




Wątki na Forum
Najnowsze Wpisy
FRASZKI
Chimeryków c.d.
,, limeryki"
Co to jest poezja?
EKSPERYMENTY
playlista- niezapomn...
"Na początku było sł...
Ksiądz Jan Twardowski
Bank wysokooprocento...
Monodramy
Ostatnio dodane Wiersze
Numer
Cześć Nemeczek
Kto jeszcze przekroc...
Dziękuję i Bajkowy
Czym czy kim?
Spektrum
Tryptyk z czapy
by nigdy nie zaszło ...
Marionetka
Ti ti ta
Wiersz - tytuł: zakochujemy
już trzeci rok usiluję zakochać cię w smaku
ziemniaków w pieczonych w ognisku
spalona skórka i gorące wnętrze
parzą zmarznięte dłonie
najlepiej smakują ze świeżym masłem
jedzone ze starej gazety
już trzeci rok usilujesz zakochać mnie w smaku
zalotnego tiramisu
lekko oprószony kakao, chłodna biel we wnętrzu
jedwabny mascarpone rozbity w lekką piankę
najlepiej smakuje z kieliszkiem amaretto
jedzony srebrną lyżeczką
kochamy się w smaku
ziemniaków z serkiem mascarpone,
oblane gorącym masłem, zimne we środku
ziemniak nieco twardy a serek nieświeży
najlepiej smakują w poniedziałkowy świt
schwytane w dłon w biegu na autobus

kwiecien 2007
Dodane przez saba dnia 27.06.2007 12:22 ˇ 13 Komentarzy · 834 Czytań · Drukuj
Komentarze
Fenrir dnia 27.06.2007 12:43
już trzeci rok usiluję rozkochać cię w smaku
ziemniaków , pieczonych w ognisku; spalona
skórka i gorące wnętrze


Tu ładnie, i tak bym zaczął wiersz. Co potem, niepotrzebnie rozgadane , za bardzo "gastronomicznie" się robi. Pozdrawiam.
rabi dnia 27.06.2007 12:50
Bardzo mi się podoba
saba dnia 27.06.2007 13:10
dzieki
mozna gdzies dodawac poprawione wersje, czy tylko poprzez: dodaj wiersz?
saba dnia 27.06.2007 13:18
już trzeci rok usiluję zakochać cie w smaku
ziemniaka2;w pieczonych w ognisku
spalona ska2;rka i gorące wnętrze
najsmaczniejsze z maslem, jedzone ze starej gazety
już trzeci rok usilujesz zakochać mnie w smaku
zalotnego tiramisu
jedwabny mascarpone rozbity w lekką piankę
najlepiej smakuje z kieliszkiem amaretto
kochamy sie w smaku
ziemniaka2;w z serkiem mascarpone,
najlepiej smakują w poniedziałkowy świt
schwytane w dłon w biegu na autobus

ok, wciaz jest gastronomicznie, ale chcialabym schowac uczucia za ta gastronomia, zeby nie pisac: ty jestes dystyngowany, a ja jestem z chlopow ;)
henpust dnia 27.06.2007 15:07
Mnie te ziemniaki wzięły. Ziemniaki, kartofle, grule, pyry. Nawet nie rozumiem, dlaczego było swego czasu tyle medialnego szumu i nadymania się, bo jakieś niemieckie piśmidło etc. Pozdrawiam. Najprostsze smaki są najbardziej wyszukane. Henryk
otulona dnia 27.06.2007 15:35
dla mnie początek
zakochana w pieczonych ziemnikach od dziecka

potem sprawnie ale za dużo tego

pozdrawiam
saba dnia 27.06.2007 16:09
otulona - fajne zdanie "zakochana w ..." tylko ze mnie chodzi o to, ze ja jego zakochuje, a nie siebie

ok, okrojona wersja:

już trzeci rok usiluję zakochać cie w smaku
ziemniaka2;w pieczonych w ognisku
najsmaczniejsze sa z maslem, jedzone ze starej gazety
już trzeci rok usilujesz zakochać mnie w smaku
zalotnego tiramisu
najlepiej smakuje z kieliszkiem amaretto
kochamy sie w smaku
ziemniaka2;w z serkiem mascarpone,
nalepsze są w poniedziałkowy świt
schwytane w dłon w biegu na autobus
otulona dnia 27.06.2007 16:15
;) mnie chodzilo o to ja zakochana w ziemniakach pieczonych tak jak TY
wiem, czytałam powyżej wyjaśnienia
emba dnia 27.06.2007 16:46
O! a ja lubię i to i to.
Tiramisu, jak do tej pory najbardziej smakowało mi w Leicester :) w niedużej włoskiej restauracji :)
A ziemniaki? Wszędzie, byle tylko dopieczone :)
Zakochiwać go możesz, ale on musi sam dojść do tego smaku.

zapraszam
¤¤¤¤¤¤¤¤¤¤
serdeczności z mojego przybrzegu
emba
saba dnia 27.06.2007 17:00
;))
a tak serio, to mnie najbardziej smakuje tiramisu robione wlasnorecznie, hmm, musze zrobic w ten weekend ;)
Dino dnia 27.06.2007 20:38
Zrobiło się gastronomicznie i kuchennie, tylko prosż, nie rzucajcie tasakami. A na tiramisu chętnie dam się zaprosić. Pozdrawiam.
hiroaki dnia 27.06.2007 22:03
nie przemawia,
trochę przewidywalny, trochę drażni ta gastronomia
saba dnia 28.06.2007 17:09
zapraszam ;)
Dodaj komentarz
Zaloguj się, żeby móc dodawać komentarze.
Pajacyk
[www.pajacyk.pl]
Logowanie
Nazwa Użytkownika

Hasło



Nie jesteś jeszcze naszym Użytkownikiem?
Kilknij TUTAJ żeby się zarejestrować.

Zapomniane hasło?
Wyślemy nowe, kliknij TUTAJ.
Aktualności
XVIII OkP o "Cisową ...
V edycja OKP im. K. ...
poezja_org
Spotkanie Noworoczne
Nagroda Literacka m....
VII OKL im. Bolesław...
XVIII Konkurs Liter...
Zaduszki literackie
U mnie leczenie szpi...
XXIX OKL Twórczości ...
Użytkownicy
Gości Online: 1
Brak Użytkowników Online

Zarejestrowanych Użytkowników: 6 438
Nieaktywowani Użytkownicy: 0
Najnowszy Użytkownik: Notopech

nie ponosimy żadnej odpowiedzialności za treść wpisów
dokonywanych przez gości i użytkowników serwisu

PRAWA AUTORSKIE ZASTRZEŻONE

copyright © korgo sp. z o.o.
witryna jako całość i poszczególne jej fragmenty podlegają ochronie w myśl prawa autorskiego
wykorzystywanie bez zgody właściciela całości lub fragmentów serwisu jest zabronione
serwis powstał wg pomysłu Piotra Kontka i Leszka Kolczyńskiego

67097568 Unikalnych wizyt

Powered by PHP-Fusion v6.01.7 © 2003-2005