Skazaniec nigdy nie dorasta do szubienicy.
Stanisław Jerzy Lec
Litości wysoki sądzie.
Obiecuję, że tego więcej nie zrobię.
Przecież przeprosiłem jego matkę...
Wyrządziłem ogromną krzywdę.
Poniekąd jest zaszczytem być przykładem.
Trzeba jatkę tę skutecznie dziś zatrzymać,
niska kara to największa jej przyczyna.
Kiedy srogi wyrok każdy kat otrzyma,
wtedy nędzny człowiek może się powstrzyma.
Być może przyszły zabójca
weźmie pod wzgląd co go będzie czekało.
Oby tylko nie dopiero po fakcie -
tak jak w moim przypadku.
To jest szubienica.
Ratunku!
Chorzów 2015
Dodane przez dream-s
dnia 23.05.2015 00:01 ˇ
7 Komentarzy ·
533 Czytań ·
|