Autor |
RE: tylko jedna osoba do wyboru wiersza |
green girl
Użytkownik
Miejscowość: krk/jadachy
Data rejestracji: 19.10.07 |
Dodane dnia 21.02.2008 15:14 |
|
|
radzę wziąć głowę pod zimny prysznic i się zastanowić nad samym sensem założenia tegoż wątku.
pozdrawiam |
|
Autor |
Bartosz S
Użytkownik
Miejscowość: Kożuchów
Data rejestracji: 09.11.07 |
Dodane dnia 21.02.2008 13:26 |
|
|
pięknie, nie zauważyłem czegoś co mogłoby kogoś urazić a tu... upomnienie. Wolność słowa hmmm gdzieś uciekła nie raczej nie, wolność słowa jest zakazana. Czyli jeżeli komuś nie pasuje prawda - zostaje ona tłumiona ( na takiej stronie????) stwierdzam |
|
Autor |
Bartosz S
Użytkownik
Dodane dnia 21.02.2008 12:56 |
|
|
:) jak bardzo łatwo jest
Was sprowokować :)
[---]
Krzysztof Kleszcz słowa Twoje "wreszcie się puknij w łepetynę" hmmm dopij tą kawkę na obrazku awatara i poszukaj siebie dobrze
W związku z niezastosowaniem się do ostrzeżeń Moderatora oraz przyznaniem się do prowokowania Użytkowników (patrz: wyżej) otrzymuje Pan upomnienie na mocy 25 pktu Regulaminu serwisu. W przypadku kontynuowania prowokacji zostaną wyciągnięte poważniejsze konsekwencje.
Obraźliwy fragment komentarza został usunięty.
moderator1
Edytowane przez moderator1 dnia 21.02.2008 13:04 |
|
Autor |
Krzysztof Kleszcz
Użytkownik
Miejscowość: Tomaszów Maz.
Data rejestracji: 10.03.07 |
Dodane dnia 20.02.2008 21:51 |
|
|
Bartosz S. - wreszcie się puknij w łepetynę, powiedz przepraszam, albo poproś admina o wykasowanie wątku, czy cuś... ;-)
|
|
Autor |
ampm
Użytkownik
Dodane dnia 20.02.2008 21:16 |
|
|
P. Bartosz S. nie wiem czy już Pan to zauważył, czy jeszcze nie, ale staje się Pan coraz bardziej, delikatnie rzecz ujmując, grubiański. Zaproponował Pan dyskusję, w której na w miarę rzeczowe argumenty odpowiada: lizusy, tworzycie klikę i jesteście głupi (czy ktoś wspomniał o Pańskim stosunku do nagrodzonego wiersza?). Proszę gorycz porażki znieść mężnie przy naparze z ziół, a następnie w ramach protestu wygrać kolejny konkurs i ostentacyjnie nie przyjąć nagrody (wtedy, zapewniam, zapiszę się do Pańskiego fanklubu). Gdyby jednak moja rada wydała się Panu wyzywająca, proszę się czuć wyzwany, bo zgodnie z Pańską złotą myślą w sytuacji krytycznej (obrażanie dam) jestem gotów na czyny uznane powszechnie za naruszenie nietykalności cielesnej
z poważaniem
am/pm
|
|
Autor |
Bartosz S
Użytkownik
Dodane dnia 20.02.2008 20:31 |
|
|
no pięknie... a czy ja napisałem, że autor nagrodzony nie zasłużył - napisałem tak??? no cóż brak zrozumienia... hmmm tez tak bywa heh
Edytowane przez moderator2 dnia 20.02.2008 22:15 |
|
Autor |
Bogumiła Jęcek - bona
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Dodane dnia 20.02.2008 16:47 |
|
|
A ja podpisuję się pod tym co rzekła i cicho i la i jeszcze złożę serdeczne gratulacje zwycięzcy:))) |
|
Autor |
la-winda
Użytkownik
Miejscowość: Warmia
Dodane dnia 20.02.2008 16:20 |
|
|
a ja nie wiem skąd się biorą nazbyt pochopne wnioski o przyjaciołowaniu - sztucznym, czy też prawdziwym.
Czyliż nie istnieje taka możliwość, ze pewną grupę ludzi niechby i na kartce forum, połączy zbieżność pogladów, przekonań? i to już nie kwestia oceny postronnych, czy owe połączenia działają w realu na zasadzie koleżeństwa/przyjacielstwa/małżonkowania prawdziwego, czy też sztucznego.
to samo dotyka owego argumentu o 'sytuacji krytycznej' i obronach. jeśli już o tym mowa, to ewentualnie jakiś nowy wątek rozpatrujący sytuację pod wzgledem socjo/psycho czy inno-logicznym (niechby i fenomeno). jednak rozpatrujący jako zaczyn poznania, pewnej dysputy nad wpadłą do głowy myślą. to względem powyższego
co do 'jęczenia', to ja używszy, więc czuję się w obowiązku wytłumaczyć z win. prosta ze mnie i wsiowa baba, to i słownictwo niewyszukane, ale nijakiego zamysłu pognębienia nie miałam. ino chęć powiedzenia tego, co zaobserwowałam w różnych miejscach i czasach. ze dopiero po ogłoszeniu wyników 'wynikają' takie kwestie.
za słowo, jeśli wzniosło urazę, przepraszam, za zdanie swe w tej kwestii nie :)) to odnośnie powyżejszego
a co do mówienia, co się chce - takoż właśnie Pan, jak i cała reszta, zatem jako żywo, impas? ;)
rzecz jasna to już taki zadrowaty żarcik (czy tam wydrowaty)
czułki :)
jestem anonimowa! :] |
|
Autor |
Bartosz S
Użytkownik
Dodane dnia 20.02.2008 12:20 |
|
|
Ironia - nie zauważyłem, ale cóż.
Widzę, że robi się kółeczko sztucznych przyjaciół:) Zastanawiam się czy w sytuacji krytycznej bronilibyście siebie nawzajem czynami (pomoc) nie tylko słowem. Napisać coś jest prościej niż... zrobić - pewnie zaraz znów się oburzycie... ale i tak będę pisać to co chcę i to co myślę a nie to co komuś pasuje:) |
|
Autor |
green girl
Użytkownik
Miejscowość: krk/jadachy
Data rejestracji: 19.10.07 |
Dodane dnia 19.02.2008 08:59 |
|
|
Czemu przeszkadza aż tak, że tylko jedna osoba decyduje? przecież co miesiąc wybiera ktoś inny i każdy ma możliwość wzięcia udziału co miesiąc w konkursie. 12 podejść. co więcej, tematyka co miesiąc się zmienia. a to lepsze niż wziąć udział w jednym konkursie, gdzie te 12 osób od razu by wybrało jeden. Nie sądzi pan, Panie Bartoszu S.? Zgadzam się zupełnie z cicho, z tym, że ja brałam udział w konkursie i jestem z tego zadowolona. z samego udziału. |
|
Autor |
Wojciech Roszkowski
Użytkownik
Miejscowość: Tykocin
Data rejestracji: 22.12.07 |
Dodane dnia 19.02.2008 06:43 |
|
|
Do pana Bartosza - a nie wyczuł pan ironii w moim pierwszym poście? Poza tym - nie zwracałem się do pana personalnie - to dlaczego pan do mnie pije?
Pozdrawiam |
|
Autor |
cicho
Użytkownik
Data rejestracji: 09.03.07 |
Dodane dnia 18.02.2008 19:52 |
|
|
Odnoszę wrażenie że gdyby była taka możliwość całowalibyście stópki jurorom żeby tylko wygrać lub chociaż tylko dostać autograf.
żenujące i (według mnie) obrażające uczestników tego konkursu. jak rozumiem zabrakło argumentów. otóż jeśli nie odpowiada Panu konkurs, to można znalezć w "aktualnościach" mnóstwo informacji o innych zmaganiach poetyckich. taki pomysł miała administracja portalu i dobrze, że pomysł się realizuje.
to Pana post po ogłoszeniu wyników wygląda na wypowiedz osoby urażonej tym, że Jego tekstu nie dostrzeżono w konkursie. cóż, można się było spodziewać postów w podobnym tonie.
pozdrawiam.
ps. nie brałam udziału w konkursie.
|
|
Autor |
Bartosz S
Użytkownik
Dodane dnia 18.02.2008 19:41 |
|
|
hmmm...
mam prawo mówić i pisać to co chcę przekazać...
Tych wszystkich którzy mruczą coś o rodzinie o mamie , tacie, cioci chwalącej wiersze chcę uspokoić :) moja rodzina jest zamknięta na sztukę i wręcz przeciwnie tłumi to co mam w sobie a nie pobudza do tworzenia.
Odnoszę wrażenie że gdyby była taka możliwość całowalibyście stópki jurorom żeby tylko wygrać lub chociaż tylko dostać autograf. Dalej uważam, że jedna osoba to za mało -
To wielkie oburzenie słowa typu jęczy, płacze i takie tam różne wesołe komentarze związane z moim postem sprawiły że odczułem coś co nasunęło mi pewną myśl- czy mam do czynienia z kimś godnym rozmowy czy nie do końca...
P a n i e "r o y" zmienia pan zdanie zauważyłem chwiejność w wypowiedziach no cóż niektórzy idą za większością ja cenię jednak osoby, które mają własne zdanie tu zauważyłem przeciwieństwo
Szpilowyhajama, nieza ukłon dla Was za wewnętrzny poziom...
|
|
Autor |
w łodzi mierz
Użytkownik
Data rejestracji: 15.10.07 |
Dodane dnia 18.02.2008 19:05 |
|
|
Może, ale po co atakować personalnie? |
|
Autor |
Kuba Sajkowski
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Dodane dnia 18.02.2008 17:46 |
|
|
no bo to taki typowy płaczizgrzytaniezębów
bo ciocia powiedziała że ładne i z uczuciem a tu nie przeszło
i jak tu zaakceptować taki okrutny werdykt?
|
|
Autor |
nitjer
Użytkownik
Miejscowość: Łódź
Dodane dnia 18.02.2008 17:37 |
|
|
Rzeczywiście zasady powinno krytykować się zaraz po ich ogłoszeniu, a nie dopiero po podaniu wyników. Uważam, że konkurs w obecnej formie jest dobrze pomyślany i został sprawnie zrealizowany oraz sprawiedliwie oceniony. Zwycięzcy gratuluję. Też zamierzam wziąć udział w lutowej edycji :)
|
|
Autor |
nieza
Użytkownik
Miejscowość: Śląsk
Data rejestracji: 11.03.07 |
Dodane dnia 18.02.2008 17:33 |
|
|
Kochani, każdy wątek obrażony jest wątkiem ze wszech miar słusznym, a szczególnie jeśli jest on obrażony na wyniki konkursu . No i jest kolejna afera, mój wiersz nie został nagrodzony a nawet wyróżniony. W tej sytuacji ja nie mam wyboru, zemszczę się i wkleję coś na luty ! :D
Edytowane przez nieza dnia 18.02.2008 17:34 |
|
Autor |
la-winda
Użytkownik
Miejscowość: Warmia
Dodane dnia 18.02.2008 17:21 |
|
|
ja podpisuję się pod tem, co rzekła Cicho.
zastanawia mnie, czemu nie jęczy się o zasadach, kiedy się czyta te zasady (regulamin) na początku, a dopiero po ogłoszeniu wyników? przecz konkursy, to ni obowiązek, ani jakiś nabór do czegoś tameś
jestem anonimowa! :] |
|
Autor |
Wojciech Roszkowski
Użytkownik
Miejscowość: Tykocin
Data rejestracji: 22.12.07 |
Dodane dnia 18.02.2008 16:22 |
|
|
Racja, jak Maliszewsi i jacobsen/Sujkowski. Mam dodatkowo taką małą satysfakcję - miałem wyrzut, że wobec wiersza autora (02.02.08)nie wypowiadałem się o wierszu (podtrzymuję, dobry, ale nie zachwyca) mówiłem o Murmańsku. Potem było mi głupio, że wychodzę na tego, co się nie zna i bajki opowiada. Teraz mam satsfakcję - że nie tylko mnie Murmańsk ruszył.
Co do autora postu - wiadomow było z góru., że jeden ocenia. Było się nie wklejać. Poza tym - mówili inni - formuła taka a nie inna - pozdrawiam wszystkich, z refleksjami na ten tematr :) |
|
Autor |
Kuba Sajkowski
Użytkownik
Miejscowość: Poznań
Dodane dnia 18.02.2008 16:05 |
|
|
no i w sumie wygrał świetny wiersz, więc nie ma co dyskutować
|