Oglądasz mapę dróg
wytyczonych przez los
Widzisz ich końce
zaznaczone przez śmierć
Widzisz miejsca,
w których byłeś
i pożółkłe podobizny tych,
których kochałeś
Wypalasz punkty
niedopałkiem papierosa,
tam gdzie drogi się przecinają
Czytasz listy,
które pełne są słów,
ale one dziś już nic nie znaczą
Obietnice,
które dano tobie,
i które ty dałeś
nie wytrzymały próby czasu
Muzyki ze zdartej płyty
już odsłuchać się nie da
Zrozumieć sensu życia
już nie potrafisz
Wrócić tam skąd przyszedłeś
już nie możesz
Spojrzeć w lustro
po prostu się boisz
Czy to już koniec drogi?
Dodane przez agapiotr_2008
dnia 30.11.2009 23:29 ˇ
1 Komentarzy ·
550 Czytań ·
|