Oglądać nadzieje
Zobaczyć wspomnienie.
I móc powiedzieć
Że już jest się w Niebie.
   Czy można czegoś
   Więcej chcieć?
   Chyba że kocham
   Ziemski grzech.
Gdzie ciągle kusi
Rozpustny czar.
I najważniejszy
Jest tylko szmal.
   Poddanych ludzi
   Sobie mieć.
   I zrobić z nimi
   Co tylko chcieć.
Kobiety, wino
Głośny śpiew.
Czyż nie piękny
Jest ziemski grzech?
   Więc jeśli jest
   Gdzieś jakiś Raj.
   Piękny krajobraz
   Cudowny gaj.
Poza tym nic, tam
Tylko strach.
Że można umrzeć
Jeszcze raz.
   Mi tu na ziemi
   Pozwól być.
   W grzechu, rozpuście
   Przez wieki żyć.
Bo ja, tak widzę
Swój Wieczny Raj.
Taką nagrodę
Mi Panie daj.
Dodane przez pucio1962
dnia 12.02.2012 14:05 ˇ
8 Komentarzy ·
510 Czytań ·
|